Spre magazin

Adriana T - despre legatura dintre aprecierea celor din jur si fericire - #SuperEroinePrintreNoi

08.03.2019 14:08 / Autor: Zenobia

#SuperEroinePrintreNoi-Adriana

Acest articol face parte din seria #SuperEroinePrintreNoi. Vezi toate povestile aici.

E normal sa asteptam aprecierea celor din jur pentru a fi fericiti? Daca da, cat de mult?

Uneori cadem in capcana de a alerga dupa aprecierea celor din jur, incercand sa avem realizari din ce in ce mai marete pentru a ne simti impliniti.

Totusi, noi credem ca toate femeile din Romania (si nu numai) fac lucruri deosebite in viata lor.

Din punctul nostru de vedere, o femeie puternica, o femeie care inspira, nu e neaparat una care apare la TV sau pe coperțile unor reviste, ci cea care face tot ce are de făcut, fara sa pară ca e un lucru extraordinar.

Iar daca ar fi sa ne uitam la „fisa postului” unei femei, sunt enorm de multe lucruri pe care le face in fiecare zi, de la ingrijire personala la ingrijirea celor dragi, la a avea grija de casa, la viata profesionala + alte piedici și provocari care apar zi de zi in societate.

Mai jos vei gasi povestea doamnei Adriana T, care printre un job solicitant, dezvoltare personala intensa si multe alte treburi zilnice, reuseste totusi sa gaseasca fericire si implinire.

Află care e secretul ei!

1) Cum arata o zi obisnuita din viata ta?

Ziua mea incepe la 7:30, atunci cand ma trezesc pentru a merge la job. Am o scurta si rapida rutina care consta in a bea un ceai si a manca ceva cu o mana si a-mi aplica o crema cu SPF, putin fond de ten si rimel cu cealalta mana.

Zilele de la job difera mult, unele sunt extrem de aglomerate, altele sunt foarte linistite. Cand revin acasa, in functie de dispozitia pe care o am, gatesc, citesc, urmaresc o emisiune tv, imi aplic o masca, oricum, fac lucruri care sa ma relaxeze.

Si incerc mereu sa dorm minimum 7 ore. E o porunca pe care o respect in 90% din timp.

2) Care sunt lucrurile care iti ocupa cel mai mult timp?

Clar, jobul. Lui ii dedic, cu voie sau fara voie, 8 ore pe zi, noroc ca vinerea am program scurt.

Ceea ce ma face sa fiu o iubitoare a acestei zilei.

In rest, imi impart timpul in mod egal activitatilor casnice si celor care imi fac placere. Una dintre placerile mele cele mai mari este relaxarea profunda. Ii zic astfel pentru a evita sa recunosc public ca imi place sa lenevesc.

3) In ce investesti destul de mult timp, dar simti ca nu este apreciat la adevarata valoare de catre societate? De ce?

Nu exista lucruri in care sa investesc mult timp sau orice alta resursa si sa astept sa fie apreciate de societate. Am invatat in ultimii ani, ca ceea ce faci, faci doar pentru tine, iar daca faci bine, va veni, indubitabil, si aprecierea.

Chiar si cand vine vorba despre sarcinile de la serviciu, consider in primul rand ca ma ajuta pe mine sa imi pun mintea la contributie, sa fiu activa, sa ma dezvolt. Nu cred ca e ok pentru sanatatea noastra psihica si nu numai, sa asteptam sa fim apreciati de catre ceilalti, dar e bine sa ne multumim pe noi, avand acest confort, o sa eliminam mult stres din viata noastra.

O sa revin la job pentru a va da un exemplu. Atunci cand eu indeplinesc o sarcina, iar superiorul meu vine si imi spune ca doreste ceva modificari, nu percep acest lucru ca si cand as fi facut  ceva gresit, consider doar ca avem viziuni diferite. In felul acesta nu stau sa ma consum ca nu mi-am facut treaba bine.

La fel se intampla si pe social media, acolo unde activez, ma bucur de comunitatea care mi-este alaturi si ma intelege, dar nu fac nimic pentru a-i convinge pe cei care nu ma plac ca se insala asupra mea.

De ce sa astept aprecieri? Societatea in care traim este dominata, in mare parte, de o teorie actualizata a formelor fara fond, asa ca, in aceste conditii, multumesc, dar nu am nevoie de aprecierea ei.

4) Ce te face fericita? Care a fost cel mai fericit moment din viata ta? De ce?

Ma fac multe lucruri fericite si, de obicei, ele sunt marunte. Acesta e genul de fericire in care cred, nu cred ca exista o stare permanenta a acestui sentiment, caci atunci, n-am mai sti ca suntem fericiti. Pot sa fiu fericita si pentru ca am gasit la reducere pantofii aia pe care ii urmaresc de multa vreme (apropos, chiar i-am gasit ), dar sunt fericita si in momentul in care CONSTIENTIZEZ ca sunt sanatoasa.

Sunt fericita si daca ninge cu fulgi mari, dar sunt fericita si atunci cand CONSTIENTIZEZ ca familia mea e bine. Am subliniat aceste lucruri deoarece fix pentru acelea care ar trebui sa ma bucure permanent, "imi fac timp" cel mai rar sa le apreciez.

5) Care crezi ca sunt 3 cele mai dificile aspecte din viata unei femei? De ce?

Nu stiu daca sunt 3, 5 sau 10 aspecte dificile in viata unei femei, dar cred ca toate au pornit de la procesul de emancipare. Fara sa ne dam seama, ele au reusit prin aceasta emancipare doar un fel de eficientizare a timpului.

Caci le-a crescut numarul de sarcini prin faptul ca au si un job, dar cand ajung acasa fac aceeasi treaba pe care o faceau femeile de acum 100 de ani, cand se ocupau strict de treburile casnice.

Asa ca, desi s-a pornit in aceasta "lupta" din dorinta de-a fi egale barbatilor, au terminat prin a fi, cred eu, superioare, sunt capabile de realizarea a foarte multa treaba fara sa simta oboseala si ignorand tot ceea ce le-ar putea opri din acest cumul de activitati care le transforma in "femeia-minune".

Categorie: SuperEroinePrintreNoi

Lasă-ne părerea ta într-un comentariu: