Spre magazin

Machiaj minimalist: ce e musai să ai în trusa de machiaj?

27.08.2019 11:55 / Autor: Zenobia

machiaj-minimalist


Sigur te-ai machiat în viața asta măcar o dată în lift. Sau la volan, cât așteptai la semafor. Și sigur ai ieșit măcar o dată din casă fără machiaj pentru că n-ai avut nici măcar 3 minute de stat la oglindă. Și ți-ai zis că te descruci cu ce găsești prin geantă. 

Ei, acum e acum! Ce trebuie să fie în geantă că să te descruci orice-ar fi? 

Nu e o întrebare care salvează lumea, dar îți poate salva ziua. Și de-asta merită să fie luată în serios. 

Ești unică. Da, așa e, toate suntem unice. De-asta nu am un răspuns valabil petru toate femeile din lume. Dar am un început de răspuns pentru tine. 

Mai bine zis, am un mini ghid. 

Dacă vrei un răspuns doar pentru tine, îți spun cu mare drag ce cred și recomand despre orice întrebare ai mai jos. 

Și mai știu ceva! Cum îmi doresc să arăt în fiecare zi. Și cum cred că își dorește orice femeie. De exemplu, ca Jennifer Lawrence sau Charlize Theron în reclame de parfum. Poate nu exact ca ele, dar cu aceeași relaxare. Cu același aer că totul e posibil. Că le-ai surpins într-o clipă din viața lor, în care știu și unde se duc, și de unde vin și sunt pregătite pentru cam orice. 

E multă muncă în spatele pozelor ălora. Și totusi… 

Dacă ar fi să pun doar câteva lucuri în geantă, uite unde aș începe: 

Concealer, sau anticearcăn 

Pentru că primul lucru pe care îl vrei e ca pielea să arate bine. Și cel mai adesea, asta înseamnă să ștergi cearcănele, urmele de roșeață sau să ascunzi un coș. Pune produs sub ochi sau cât mai pe zona pe care vrei să o “camuflezi” și tapotează ușor cu degetul inelar. Dacă ți se pare că nu e suficient, aplică în mai multe etape. Anticearcanul poate fi cu brio și fard de pleoape. Cum spuneam, să gândim minimalist! Orice produs din geantă trebuie să fie soluție la mai multe probleme!

Ruj roșu sau lip gloss roșu 

Sau o nuanță de roz nud care ți se potrivește. Pentru că vrei să ai culoare și în viață, și pe față. Nici nu trebuie să fie mult. Un pic de ruj poate să joace rol de blush sau chiar de accent pe arcade, sub sprâncene. 

Un model foarte chic pe care îl admir de multă vreme are în loc de ruj un stick roz nud care-i vine de minune cu care face 3 în 1: apică cu degetul și pe buze, ca o pată de culoare nu foarte precisă, a la française, și pe pomeți sau pe mărul obrajilor (zâmbește, îi găsești sigur!), și pe arcadă, si… vara, un pic pe nas, acolo unde s-ar vedea un pic rumen dacă te-ai fi bronzat. Dacă alegi un lip gloss, fii atentă, însă: încearcă-l și nu aibă consistență lipicioasă. Nu poți să faci 3 în 1 cu un lip gloss lipicios. Adică poți, dar nu vrei. Zic. 

Creion de sprâncene 

Ai sprâncene perfect conturate? Ești o norocoasă și nu mai trebuie să iei creionul la tine. Pentru cele mai multe dintre noi, un creion de sprâncene e la fel de bun ca o baghetă magică. Folosit corect, îți schimbă total față, îți deschide privirea și te face convingătoare din motive pe care nici nu pot să le explic. Pentru că e, cum ziceam, aproape ca o baghetă magică.

Deja intrăm în lista de optionale… dar dacă ar fi să mai adaug, m-aș opri la un iluminator și o mascara neagră. Aplică iluminatorul pe pomeți, pe pleoape, un pic pe nas și deasupra buzei de sus, poate un mic accent și pe bărbie. Întinde bine cu degetele. Cu mascara sigur știi ce e de făcut. 

Pune-le într-o trusă mică, colorată. Mie îmi place tare mult asta, de exemplu [Trusă mică Intervion]. Are sens să ai un set de produse doar pentru geantă. Am învățat asta de la un make-up artist renumit. 

De aici încolo, însă, tu decizi. Nu ieși din casă fără creion? Atunci pune unul în trusă și cu asta basta. Nu poți fără fond de ten? Fond de ten să fie. 

Ar mai fi ceva. Nu-mi vine să-l număr pe listă. E, el singur, o categorie. Parfum. Pune în geantă parfumul tău preferat într-o sticlă mini. Pentru că o să fii tu cea adevărată după o singură picătură. Da, așa e, ești tu cea adevărată și fără parfum. Dar parfumul te face să-ți aduci aminte. De-asta e important.  

Abia aștept să aflu ce alegi tu. Și ce întrebare ai. 

Ce pui în geantă? 

Cu drag de tine și frumusețea ta,  

Zenobia 

Categorie: idei de makeup, trucuri

Lasă-ne părerea ta într-un comentariu: