Spre magazin

Cea mai bună vopsea de păr fără amoniac (și cum o alegi)

20.08.2019 17:35 / Autor: Zenobia

Cea-mai-buna-vopsea-de-par


De multe ori am vrut să îmi schimb culoarea părului dar mă speria foarte tare gândul de amoniac și distrugere a firelor de păr. 

Azi, pot uita de această frică!

Piața este în plină creștere atunci când vorbim de vopselele fără amoniac, toate brandurile cunoscute au început să fabrice acest tip de vopsele. 

Aceste vopsele sunt perfecte pentru tine, te ajută să ai mai multă grijă de părul tău (nu va mai avea acel aspect uscat) și oferă o vopsire foarte delicată și de lungă durată.

Din păcate pentru părul castaniu, șaten închis sau brunet, vopsirea este un proces mai complicat. Nuanțele închise de păr pot fi deschise doar dacă se va face o decolorare în prealabil. 

Ei bine, această decolorare distruge foarte tare părul.

Însă!

Cei de la L’oreal au scos un decolorant fără amoniac. L’oreal Paris Colorista Bleach este un decolorant (kit de decolorare) pe bază de uleiuri minerale care implică 4 pași. Acest kit decolorant îți va deschide părul între 3 și 7 nuanțe depinzând de culoarea părului tău.

Loreal colorista

Cum alegi cea mai bună vopsea cu amoniac?

vopsea cu amoniac

Vopseaua de păr fără amoniac este mai sănătoasă pentru părul tău, protejându-l de acțiunea unor substanțe toxice. De câțiva ani din ce în ce mai multe doamne și domnișoare aleg vopselele fără amoniac în detrimentul celor cu amoniac. Aceste vopsele ca și toate celelalte, de altfel, diferă atunci când vine vorba despre formulă, calitate, acțiune, textură și timp de acțiune.

Vrei să ști cum să alegi cea mai bună vopsea fără amoniac pentru părul tău?

Citește în continuare.

Ingrediente active

Substanțele active pe care le găsești într-o vopsea de păr fără amoniac sunt următoarele: peroxizi și parabeni sintetice. Dacă alegi o vopsea de păr naturală fără amoniac, va conține frunze de henna tocate. 

Niciodată nu poți să ști la ce ingredient ești alergică și nu te poți baza nici pe cele naturale fiindcă la bază au henna, iar multe persoane sunt alergice la aceasta. 

Înainte de a încerca oricare dintre vopselele despre care voi vorbi mai jos, testează pe o bucățică de piele, cu 24 de ore înainte de folosire, pentru a vedea dacă ești alergică.

Calitatea

Și aceste tip de vopsea ca și vopselele normale se împart în trei categorii distincte: vopsele fără amoniac normale, semi-profesionale și profesionale. 

Vopselele de păr profesionale sunt cele mai bune atunci când vine vorba de acoperirea firelor de păr albe sau decolorate. Acestea se pot achiziționa online sau din magazinele specifice de îngrijire a părului. Vreau să ști că odată cu calitatea vine și un preț pe măsură. Aceste vopsele de păr își păstrează foarte mult timp culoarea.

Vopselele de păr semi-profesionale acoperă și ele firele de păr albe sau decolorate dar nu chiar atât de eficient ca cele profesionale. 

Vopselele de păr normale fără amoniac nu sunt indicate pentru acoperirea firelor de păr albe fiindcă eficiența lor în acest sens este una scăzută. Dacă vei folosi acest tip de vopsea pe un păr alb sau decolorat riști să îl coloreze neuniform.

Acțiunea

În ceea ce privește acțiunea sunt patru tipuri de vopsele de păr fără amoniac: cu acțiune temporară, cu acțiune semi-permanentă, cu acțiune demi-permanentă și cu acțiune permanentă.

Pe lângă acestea există și anumite șampoane cu efect de nuanțare, care schimbă modul cum se văd șuvițele și cum strălucesc.

Nu ști ce înseamnă și ce implică fiecare acțiune în parte?

Stai fără grijă, îți explic acum.

Vopselele de păr fără amoniac cu o acțiune temporară sunt reprezentate de șampoanele nuanțator despre care am vorbit puțin mai sus și de vopsele care au același efect ca un șampon nuanțator. Acestea se pot duce după o singură spălare sau mai multe, după cum preferi. Culoarea se va duce uniform fără ca părul să  înceapă să arate ciudat sau decolorat.

Dacă preferi ca noua culoare să reziste până la 6 spălări (3-6 săptămâni) te sfătuiesc să alegi o vopsea de păr fără amoniac semi-permanentă. Acestea nu conțin nici peroxid și nici nu sunt bune dacă vrei să îți deschizi nuanța părului.

Vopselele de păr fără amoniac demi-permanente, rezistă până la 20-24 de spălări, asta înseamnă câteva luni bune. Acest tip de vopsea acoperă firele albe.

Vopselele de păr fără amoniac permanente au o rezistență foarte mare și acoperă eficient firele de păr albe sau decolorate. Din cauza faptului că sunt fără amoniac nu sunt foarte eficiente în deschiderea nuanței părului, sau orice schimbarea a acesteia care implică decolorare. În acest sens, amoniacul, nu poate fi egalat.

Textura

În timp aceste vopsele au început să aibe tot felul de texturi: balsam, șampon, cremă, mousse (spumă) sau spray.

Pentru o aplicare ușoare te sfătuiesc să folosești cel spumă, însă, dacă ai părul lung mai ușor îți va fi cu o vopsea fără amoniac de tipul unui șampon sau balsam.

În momentul în care îți dorești o colorare naturală a părului cu henna, aplicarea ei este mai dificilă fiind sub formă de praf care trebuie combinat cu apă sau ceai.

Timpul de acțiune

Diferă foarte tare de brand-ul ales și de textura aleasă. Timpul poate varia de la câteva minute la ore în șir.

Șamponul nuanțator sau vopseaua semi-permanentă durează sub 10 minute pentru a acționa. Dezavantajul este că firele albe nu se vor colora iar nuanța părului nu va schimbată.

Vopselele de păr profesionale și permanente vor dura maxim 30 de minute pentru a acționa. Acestea vor acoperi firele de păr albe și vor schimba nuanța părului.

Dacă alegi varianta naturală a vopsirii părului cu henna atunci pregătește-te să stai mai multe ore ca aceasta să acționeze. Henna nu are doar funcția de a colora părul, aceasta ajută foarte tare la fortificarea firelor de păr, este considerată un tratament minunat pentru păr.

Cele mai bune 10 vopsele fără amoniac

vopsea fara amoniac

Amoniacul este un ingredient foarte controversat atunci când vine vorba despre alegerea unei vopsele. Acesta are rolul de a elimina culoarea naturală a părului, însă, distruge destul de tare firul de păr. 

Vopselele fără amoniac sunt alegerea perfectă dacă vrei să te vopsești dar nu vrei ca părul tău să aibă de suferit. 

Da, știu, vopselele fără amoniac nu țin așa mult și nu pot schimba radical culoarea părului; dar nici vopsele normale nu pot să schimbe un brunet în blond fără o decolorare. Așa că de ce să nu avem mai multă grijă de podoaba noastră capilară?

În momentele care urmează îți voi prezenta 10 dintre cele mai bune vopsele fără amoniac de care vei rămâne surprinsă. 

L’oreal Professionnel INOA


inoa-hair-color-l-oreal-professionnel-original

Această vopsea de păr fără amoniac face parte din categoria vopselelor profesionale permanente care au o putere mare de acoperire a firelor albe. Producătorul promite acoperire în proporţie de 100% a firelor de păr albe.

Avantaje:

 • Are o formulă hrănitoare, părul arată mult mai sănătos datorită uleiurilor nutritive pe care le conţine.
 • Nu deteriorează părul şi îi oferă o strălucire puternică.
 • Deschide culoarea până la 3 tonuri (folosind oxidantul), fiind foarte intensă.
 • Are o formulă foarte cremoasă.
 • Timpul de acţiune este de 35 de minute.
 • Acţiunea acestei vopsele este de până la 6 săptămâni.
 • Are o gamă vastă de culori şi nuanţe.
 • Poate fi aplicată pe toate tipurile de păr.
 • Nu miroase.

Dezavantaje:

 • Părul închis la culoare nu poate să fie deschis cu foarte multe tonuri.
 • Trebuie folosit doar cu oxidantul INOA, care trebuie achiziţionat separat.
 • Părul lung va avea nevoie de o cantitate mai mare de produs.

L’oreal Paris Excellence Creme

L’oreal Paris Excellence Creme

Această vopsea fără amoniac este o vopsea profesională permanentă foarte eficientă atunci când vine vorba despre acoperirea firelor albe. Conţine ingrediente precum ceramide, pro-keratină şi ionene-G care fixează culoare în păr şi oferă elasticitate firelor.

Avantaje:

 • Are o cantitate foarte mare, perfectă şi pentru un păr lung şi des.
 • Are o textură cremoasă şi se aplică foarte uşor.
 • Hrăneşte, revigorează şi protejeză firul de păr.
 • Oferă o strălucire puternică firului de păr.
 • Poate fi aplicată pe toate tipurile de păr.
 • Acţiunea vopselei este de până la 6 săptămâni.

Dezavantaje:

 • Are un miros puternic care poate să devină deranjant.

Wella Instamatic by Color Touch 

wella-professionals-instamatic

Această vopsea fără amoniac este o vopsea demi-permanentă profesională care oferă părului nuanţe de păr pastelate-cenuşii.

Avantaje:

 • Formula oferă părului o mai mare strălucire, devenind şi mai mătătsos.
 • Protejează firul de păr.
 • Poate fi aplicată pe toate tipurile de păr.
 • Are un efect de până la 20-24 de spălări.
 • Timpul de acţiune este de doar 10-20 de minute.

Dezavantaje:

 • Oxidantul trebuie cumpărat separat dacă vrei să îţi decolorezi părul.
 • Pentru un păr lung va fi nevoie de 2 flacoane.
 • Nu oricărei persoane i se potrivesc aceste nuanţe.

Schwarzkopf Perfect Mousse

schwartzcopf perfect mousse

Această vopsea fără amoniac are o textură spumoasă foarte uşor de aplicat. Este un produs profesional de lungă durată, cu o acoperire eficientă a firelor de păr albe.

Avantaje:

 • Protejează firul de păr.
 • Are o culoare intensă.
 • Poate fi aplicată pe toate tipurile de păr.
 • Nu curge în timpul aplicării şi se aplică rapid şi uşor. 
 • Tot ceea ce trebuie făcut este să masezi scalpul până apare spuma pe care o vei îndepărta şi apoi va trebui să foloseşti balsamul inclus în pachet.

Dezavantaje:

 • Timpul de acţiune este de 30 de minute.
 • Gramajul este nepotrivit pentru un păr lung.

L’oreal Professionnel Dia Richesse

loreal-diarichesse-new-2016

Această vopsea profesională fără amoniac are o acţiune de până la 6 săptămâni, oferind părului strălucire şi hrănindu-l intens.

Avantaje:

 • Permite colorarea ton pe ton.
 • Poate fi aplicată pe toate tipurile de păr.
 • Protejează firele de păr.
 • Oferă o bună acoperire a firelor albe.
 • Oferă un aspect natural al părului.
 • Închide părul până la 4 nuanţe.
 • Timpul de acţiune este de 20 de minute.

Dezavantaje:

 • Dacă vrei să foloseşti oxidant trebuie să îl achiziţionezi separat.
 • Fără oxidant aceasta deschide părul 1,5 nuanţe.
 • Flaconul este prea mic pentru un păr lung.

Syoss Oleo Intense


Syoss-Oleo-Intense-Hair

Această vopsea de păr fără amoniac şi permanentă conţine uleiuri 100% naturale care îngrijesc şi hrănesc în profunzime firul de păr.

Avantaje:

 • Acoperire aproape perfectă a firelor de păr albe.
 • Are o textură cremoasă.
 • Poate fi aplicată pe toate tipurile de păr.
 • Ajută la creşterea elasticităţii firelor de păr.
 • Prezintă tehnologia Oil-in-Cream care îl face uşor de întins.
 • Raportul calitate-preţ este unul foarte bun.

Dezavantaje:

 • Flaconul este prea mic pentru un păr mai lung.

Loncolor Expert Oil Fusion

loncolor expert oil fusion

Această vopsea de păr fără amoniac are în compoziţia sa unt de shea, fosfolipide şi ulei de floarea-soarelui. Oferă o vopsire blândă a firelor de păr şi hrănire eficientă.

Avantaje:

 • Conţine uleiuri care hrănesc firele de păr şi le oferă strălucire.
 • Ingredientele care se mai găsesc sunt uleiul de măsline, de jojoba, de migdale, de argan şi de sâmburi de struguri, provitamina B5 şi keratină.
 • Revitalizează părul şi previne despicarea acestuia.
 • Poate fi aplicată pe toate tipurile de păr.

Dezavantaje:

 • Un păr lung va avea nevoie de o cantitate mai mare de vopsea.

L’oreal Paris Casting Creme Gloss

L’oreal casting creme gloss

Această vopsea de păr fără amoniac este una demi-permanentă care acoperă eficient firele de păr albe. 

Avantaje:

 • Hrăneşte intens părul.
 • Poate fi aplicată pe toate tipurile de păr.
 • Acţiune vopselei ţine până la 24 de spălări.
 • Este foarte potrivită pentru cele care se vopsesc pentru prima dată.

Dezavantaje:

 • Închide sau deschide nuanţa părului doar cu 2 nuanţe.
 • Are un preţ prea mare pentru ceea ce oferă

Khadi

khadi-1

Această vopsea de păr fără amoniac conţine henna. Este o vopsea profesională şi permanentă, complet naturală.

Avantaje:

 • Nu conţine aditivi chimici şi conservanţi.
 • Acoperă în întregime părul alb şi decolorat.
 • Fortifică firul de păr datorită ingredientului principal- henna.
 • Nuanţele obţinute au un aspect mai natural.
 • Poate fi aplicată pe toate tipurile de păr.

Dezavantaje:

 • Vine sub formă de praf.
 • Timpul de acţiune poate ajunge şi la câteva ore, în funcţie de intensitatea nuanţei şi de culoare.

Londa Professional

londa profesional

Această mască de păr fără amoniac are o formulă demi-permanentă, profesională. Raportul de calitate- preţ este unul excelent. 

Avantaje:

 • Este potrivită tuturor tipurilor de păr.
 • Are o formulă hidratantă care protejează firele de păr.
 • Se elimină după 20 de spălări.

Dezavantaje:

 • Are o acoperiră foarte mică a firelor de păr albe, doar 50%.
 • Nu este suficientă pentru un păr lung.

Acum şti cele mai importante lucruri despre vopselele de păr fără amoniac şi care sunt beneficiile lor, pentru a avea mai multă grijă de părul tău. Acestea sunt doar câteva dintre multele vopsele fără amoniac.

Care sunt preferatele tale? Ce alte vopsele de păr fără amoniac ai mai încercat?

Cu drag de frumusețea ta,

Zenobia

Lasă-ne părerea ta într-un comentariu: