Categories
Uncategorized

Cum alegi o baza de machiaj buna

Meta: Află cum să alegi o bază de machiaj bună în funcție de tipul tău de ten și cum să o folosești pentru un machiaj impecabil, care să reziste întreaga zi.

Secretul unui machiaj rezistent stă într-o bază de machiaj bună sau îi mai spunem noi primer (asta pe lângă alegerea produselor de machiaj de calitate).

Poate până acum, înaintea machiajului (înainte de a-ți aplica fondul de ten, mai exact) foloseai o cremă hidratantă, poate chiar una cu factor de protecție și apoi aplicai fondul de ten și restul produselor de machiaj. Pare suficient, dar nu este.

Între produsele tale de machiaj și ten, există acea cremă hidratantă, care oricum e musai să o folosești. Însă baza pentru machiaj a fost inventată cu un scop. Un scop chiar bine definit. Adică, o bază de machiaj bună va forma acel strat neted înainte de a-ți aplica fondul de ten și alte produse de machiaj. Toate astea pentru o aplicare uniformă și netedă.

Dar ce se întâmplă dacă folosești o cremă hidratantă și o bază de machiaj cu efect de hidratare? Probabil îți vei simți tenul prea încărcat, iar în acest caz cel mai bine ar fi să folosești o bază de machiaj mai ușoară și mai puțin hidratantă.

Când se aplică baza de machiaj? Întotdeauna după aplicarea cremei hidratante! 

Gândește-te puțin, baza de machiaj astupă porii și pregătește fața pentru machiaj. Dacă aplici prima oară baza pentru a astupa porii și apoi crema hidratantă, proprietățile cremei nu se vor mai absorbi în piele, pentru simplul fapt că tu ai pus o barieră între cremă și tenul tău.

De reținut: prima oară aplici crema hidratantă, aștepți câteva minute. Apoi aplici baza de machiaj (potrivită tenului tău), aștepți câteva minute. Și mai apoi începi să aplici produsele preferate de machiaj.

Fiecare produs pe care îl folosim are un scop.

Și atunci care e scopul CLAR al unei baze de machiaj bună?

Principalul scop e să ajute machiajul să reziste mai mult. Iar în funcție de nevoile tale, poți alege o bază pentru iluminare, pentru estomparea porilor, pentru matifiere, pentru corectare, etc.

Mai departe îți povestesc despre ce tipuri de baze de machiaj există și cum le folosești pe fiecare.

Cum alegi o bază de machiaj bună

Bază de machiaj matifiantă (ideală pentru tenul gras)

Dacă tenul tău e gras și de cele mai multe ori când porți machiaj trebuie să porți în geantă pudra pentru reîmprospătare, atunci ai nevoie de o bază matifiantă.

În general, tenul gras produce mai mult sebum decât este necesar și atunci tenul tău devine uleios și mult prea strălucitor (dar nu acea strălucire plăcută). Baza de machiaj matifiantă e o bază anti-strălucire și non-comedogenică (adică nu blochează porii). Exact ce ai nevoie pentru un machiaj perfect, care nu trebuie reîmprospătat și va rezista întreaga zi.

Uite un exemplu de bază de machiaj bună pentru tenul gras.

O găsești AICI.

Preț de la 50 de lei.

2. Bază de machiaj iluminatoare (ideală pentru tenul normal)

O bază iluminatoare funcționează perfect pe un ten normal și cu pori mici. Îți luminează tenul și îți asigură o aplicare impecabilă a fondului de ten. Unele baze iluminatoare sunt super strălucitoare, iar altele mai subtile. Încearcă și vezi ce ți se potrivește.

Uite un exemplu de bază de machiaj bună pentru tenul normal.

O găsești AICI.

 Preț de la 50 de lei.

3. Bază de machiaj fără silicon (ideală pentru tenul uscat)

Dacă pielea ta e uscată, ar trebui să alegi o baza fără silicon. De ce? Pentru că siliconul s-ar putea să îți usuce tenul și mai tare. Ce ai tu nevoie, e o bază de machiaj hidratantă, pe bază de apă.  Sigur că și fondul de ten pe care îl folosești trebuie să fie tot pe bază de apă. Așa e cu pielea uscată, are nevoie de hidratare intensă.

Uite o bază de machiaj bună pentru tenul uscat.

Preț de la 50 de lei.

4. Bază de machiaj pentru corectare (pentru ten cu nuanțe neuniforme)

Aici sunt mai multe variante, în funcție de culorile pe care dorești să le neutralizezi.

#Bază de machiaj (green): baza de machiaj verde neutralizează roșeața. Sunt perfecte pentru tenul cu acnee și pete roșii. Se folosește doar pe zonele afectate.

Ingrid bază de machiaj corectoare (o găsești online)

Preț de la 29 de lei.

#Bază de machiaj (yellow): ideală pentru neutralizarea nuanțelor de mov/violet și a cearcănelor pronunțate.

Givenchy bază de machiaj corectoare (o găsești online)

Preț de la 150 de lei.

#Bază de machiaj (pink): redă luminozitatea tenului tern și obosit, acoperă cearcănele pronunțate sau cu tentă de albăstrui.

Bourjois bază de machiaj corectoare

O găsești AICI.

Preț de la 50 de lei.

#Bază de machiaj (lila): neutralizează nuanțele sau petele de gălbui și oferă luminozitate tenului.

Glossip bază de machiaj corectoare

Preț de la 60 de lei.

#Bază de machiaj (apricot – caisă): neutralizează petele maronii și închise la culoare, care apar în urma contactului cu soarele sau care apar odată cu înaintarea în vârstă. O astfel de bază  îți va uniformiza tenul și va reda luminozitatea.

Bourjois bază de machiaj corectoare

5. Bază de machiaj pentru tenul mixt

Aici trebuie să faci un mix din bazele de mai sus. Alege pentru zonă T și zonele grase o bază pentru tenul gras și pe zonele mai uscate o bază specifică tenului uscat. 

E important să pregătești tenul corespunzător înainte de aplicarea machiajului pentru rezistentă îndelungată și un aspect impecabil.

Acum e timpul pentru muuulte selfie-uri. Pentru că machiajul tău va arată impecabil, în combinație cu bază de machiaj perfectă pentru tipul tău de ten.

Tu folosești bază de machiaj?

Cu drag de ține și de frumusețea ta,

Zenobia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *