Spre magazin

Ela – despre prejudecățile legate de “sexul slab” care domină majoritatea aspectelor dificile din viața unei femei #SuperEroinePrintreNoi

08.03.2019 14:46 / Autor: Zenobia

 #SuperEroinePrintreNoi-Ela

Acest articol face parte din seria #SuperEroinePrintreNoi. Vezi toate povestile aici.

Societatea promoveaza o imagine a “femeii ideale” care impune limite in capacitatile reale ale acesteia.

Pentru a schimba acest lucru, fiecare femeie trebuie sa fie constienta de propriile puteri, sa se exprime si sa actioneze in acord cu ceea ce reprezinta ea, depasind aceste limitari.

Totusi, noi credem ca toate femeile din Romania (si nu numai) fac lucruri deosebite in viata lor.

Din punctul nostru de vedere, o femeie puternica, o femeie care inspira, nu e neaparat una care apare la TV sau pe coperțile unor reviste, ci cea care face tot ce are de făcut, fara sa pară ca e un lucru extraordinar.

Iar daca ar fi sa ne uitam la „fisa postului” unei femei, sunt enorm de multe lucruri pe care le face in fiecare zi, de la ingrijire personala la ingrijirea celor dragi, la a avea grija de casa, la viata profesionala + alte piedici și provocari care apar zi de zi in societate.

Mai jos vei gasi povestea Elei, care printre un job solicitant de medic, dezvoltare personala intensa si multe alte treburi zilnice, reuseste totusi sa gaseasca fericire si implinire.

Află care e secretul ei!

1) Cum arata o zi obisnuita din viata ta?

Ziua incepe destul de devreme pentru mine. Ma trezesc de obicei la ora 06:00, imi beau cafeaua (cat mai neagra posibil) si iau micul-dejun si plec inspre Spitalul unde lucrez. Am un obicei pe care l-am pastrat inca din facultate. Imi place sa citesc dimineata 1 ora. Fie ca e vorba despre timpul saptamanii sau de weekend.

Apoi prima jumatate din zi mi-o dedic profesiei de medic rezident din domeniul Psihiatriei pediatrice. A doua jumatate a zilei mi-o petrec in familie sau relaxandu-ma la un film.

2) Care sunt lucrurile care iti ocupa cel mai mult timp?

Realitatea este ca meseria mea imi ocupa cel mai mult din timp. Majoritatea observa doar stabilitatea si bucuria mea de a fi medic, insa in spate sunt ore intregi de studiu, uneori esecuri si greseli din care incerc sa invat cat pot de mult, alteori am parte de satisfactii si impliniri care ma determina si mai mult  sa aprofundez natura psihicului uman.

3) În ce investesti destul de mult timp, dar simti ca nu este apreciat la adevarata valoare de catre societate? De ce?

Dezvoltarea in plan personal joaca pentru mine un rol destul de important fara de care eu astazi nu as putea sa ma exprim si sa actionez in acord cu ceea ce stiu ca sunt. Nu este confortabil sa incepi acest drum, insa odata pornita calatoria spre autocunoastere, procesul de catharsis este inevitabil.

Din pacate, societatea nu considera, deocamdata, ca fiind prioritar a te cunoaste pe sine si prefera formele fara fond. Usor de obtinut, duplicat, modelat si distrus.

4) Ce te face fericita? Care a fost cel mai fericit moment din viata ta? De ce?

Cateva din lucrurile care ma fac fericita: ador ceaiurile, umorul, filmele care debordeaza de imaginatie si desigur vinul rosu.

Unul din cele mai fericite momente din viata mea a fost acela in care am absolvit Facultatea de Medicina. Nimic nu se compara cu acea senzatie de realizare personala la sfarsitul unui drum lung si anevoios.

5) Care crezi ca sunt 3 cele mai dificile aspecte din viata unei femei? De ce?

Prejudecatile legate de “sexul slab” domina majoritatea aspectelor dificile din viata unei femei, cum ar fi: judecarea unei persoane dupa aspectul fizic fara a o cunoaste in prealabil ( spre exemplu combinatia intre frumusete si inteligenta), interactiunea cu persoane centrate pe superficialitate si negativism si desigur promovarea imaginii idealizate a femeii de catre societate care impune o limita in capacitatile reale ale acesteia.

Categorie: SuperEroinePrintreNoi

Lasă-ne părerea ta într-un comentariu: