Spre magazin

Despre frumusețe și nu numai: lucruri care te fac să te simți bine

27.08.2019 11:51 / Autor: Zenobia

Despre-frumusete-si-nu-numai

Sunt în protocolul tău de S.O.S. lucruri pe care le faci când vrei o injecție de energie în viața ta. Când ai tras de tine la birou, sau ți-ai golit conturile de răbdare și încredere cu toți din jur, dar ai uitat de tine. 

Așa că te întreb: ce faci când trebuie să dai putere cui dă putere tuturor din jur? Adică ție.

Fiecare femeie are propriile ei locuri, persoane dragi, sau obiecte de la care se reîncarcă. Ca în serialele SF, există lucruri de făcut care să îți deschidă un portal spre starea ta de bine. 

Am câteva la care mă întorc mereu. Și mereu caut să descopăr altele noi. De-asta și vreau să știu care sunt ale tale. Când femeile își spun una alteia lucruri care le sprijină, se reașează ordinea în spațiu. Mi-a spus asta o prietenă pasionată de feminitate și ritualuri străvechi. 

Stai, mă întorc de la ce pornisem. Ce fac atunci când vreau să mă simt bine. Acolo începe totul. Cu starea de bine. Așadar… 

1. Gomaj și baie cu spumă 

O, da! Pentru că funcționează. Freacă bine pielea cu sare de baie sau un gomaj de corp. Pui sângele în mișcare și cureți și pielea de celule moarte. Mie mi-a plăcut gomajul cu aromă de unt de cacao de la Ziaja, dar sunt atât de multe! Fă-ți de cap. Apoi alege o spumă de baie. Potrivește apa, să nu fie foarte fierbinte. Mie mi-a făcut cu ochiul o spumă de baie cu lavandă, dar gelul de duș de la Thai Spa poate oricând să fie și spumant. Și dacă vrei să fie minimalism de minimalism, începe cu sarea de baie și pentru gomaj, și pentru dizolvat în cadă.

Stai acolo 20 de minute. Gândește-te la 3 lucruri frumoase care ți s-au întâmplat săptămâna asta. Admiră zece unghii colorate care ies din spumă. Știi că există o nuanță de lac de unghii care se cheamă Regina inimii mele? Pe bune! Dacă n-ai apucat să mergi la pedichiură (și n-ai ce admira), să trecem la punctul doi… 

2. Unghii îngrijite 

Puține lucruri te fac să simți că în univers s-a reinstaurat armonia cum o fac manichiura sau pedichiura. Și dacă nu mergi la salon, poți să te îngrijești acasă. E ceva foarte liniștitor, să îți tai cu atenție unghiile și să le pilești ușor, rotund. Poate pentru că nu te mai gândești la nimic altceva decât la ce ai de făcut chiar atunci, și asta e sănătate curată. 

Alege un lac de unghii colorat. De fapt, alege două: unul pentru mâini și unul pentru picioare. Pentru că viața e prea scurtă. Dacă ești în dubiu ce fel de culori ți se potrivesc, sigur îți amintești ce ți-am spus despre cum să alegi machiajul. Găsești aici cum să îți dai seama dacă să alegi culori calde sau reci.

3. Trăiește altă viață o oră. Sau două. 

Scufundă-te într-o poveste. O carte. Sau un film. Fii agent CIA sub acoperire în Berlin. Sau maestru bucătar prin Toscana, în căutare de gusturi noi, pline, de busuioc, ulei de măsline și înghețată de fistic. Sau dansatoare pe Broadway în anii ’40. 

Ai auzit vreodată de cercetătorii britanici? Mă gândeam eu. Ei bine, cercetătorii britanici de la Universitatea din Sussex au descoperit că să citești reduce stresul cu 68 la sută. Înaintea muzicii, care are doar 61 al sută, sau a unei plimbări prin parc, care îți poate reduce stresul cu 45 la sută. 

Știu că de multe ori viața ta e o bătălie pentru minute. Că uneori e o victorie că ajugi să faci dus. Și eu îți zic aici despre spumă, manechiuri și cărți. Dar adevărul ăsta este: dacă n-o să te hrănești pe tine, n-o să ai cum să dai atenție și grijă nimănui altcuiva. Știi care e ordinea din procedură de salvare din avion? Întâi îți pui ție masca de oxigen. Abia apoi poți să ai grijă de altcineva. Altfel, riști să nu aibă nimeni grijă de niciunul dintre voi.

4. Dacă chiar vrei să strigi de bucurie…

Adică dacă vrei o doză de adrenalină curată, uite ce mai pun pe listă. Nu face asta când ești la menstruație sau ești bolnavă. Mi-a spus despre asta profesoara mea de yoga și am încercat pe propria piele.

Pe scurt, dimineața, după ce îți faci un periaj pe corp de la exterior spre inimă (știi că am mai vorbit despre asta în articolul despre celulită), fă un dus scurt. Întâi cu apa caldă, cum îți place. Apoi 30 de secunde cu apa rece. Începe cu apa potrivită și mergi treptat spre apa din ce în ce mai rece. Ideea nu e să te chinui. Dar curajul îți vor fi răsplătit. Vei vedea un tonus mai bun inclusiv în decolteu. Desigur, întreabă doctorul dacă ai orice condiție medicală preexistență. E ok să cânți, să strigi, să spui poezia de la serbarea copilului cu voce tare. Foarte tare.

5. Plăceri vinovate la birou 

Mă machiez la birou, în timp ce mă uit la video-uri pe youtube. Recunosc, e adevărat. Îmi plac mai ales tutorialele scurte de machiaj sau mini-documentarele despre cum își creează colecțiile designerii de modă. Sau cum s-au făcut serialele care îmi plac. Sau ce mai zice Anna Wintour, editoarea revistei Vogue. 

Pentru că dacă văd lucruri frumoase, bine făcute, știu că o să vreau să aduc un pic din frumusețea lor și în viața mea. Așa că o să mă opresc și o să mă dau cu ruj roșu și contur. Sau cu iluminator sub arcade. Sau o să îmi pensez sprâncenele și asta o să mă facă să arăt îngrijită, încrezătoare, sigură pe mine și gata să creez ceva nou. Și ziua abia începe. 

 Sunt tare curioasă ce intră pe lista ta.  

 Hai, spune-mi! 

 Cu drag de tine și frumusețea ta,  

 Zenobia 

Categorie: trucuri, ingrijirea corpului

Lasă-ne părerea ta într-un comentariu: