Spre magazin

Ajutor! Produse de îngrijire care te scot din orice încurcătură

26.08.2019 13:56 / Autor: Zenobia

Produse-de-îngrijire-care-te-scot-din-orice-încurcătură

Un coș în dimineața de dinainte de petrecere. Ochi umflați înainte de prezentarea ta la client pentru care ai muncit mai bine de o săptămână. Sau pur și simplu o piele obosită. Vrei să te duci înapoi în pat. Doar că nu se poate.   

Uite câteva lucruri care te pot scoate din încurcătură. 

Când vine vorba de camuflat… 

Coșuri… 

Vrei ceva eficient. Nu le stoarce. Te asigur, și dacă ești foarte bună și chiar reușești să faci asta fără să te zgârii (ce e mai satisfăcător decât să storci coșuri și puncte negre? Știu, dar crede-mă, nu vrei asta înainte de petrecere), pielea va fi roșie și se va vedea.  

Alege un produs care să îl usuce. De exemplu Effaclar de la La Roche Posay, Tratamentul de la Mario Badescu (funcționează doar pe pielea intactă, deci nu încerca să storci!), sau tratamentul camuflant de la Clinique Anti-Blemish. Sau un pic de bicarbonat. După orice tratament, aplică fără să te grăbești corectorul tău anticearcăn. 

Coșuri, înțepături, cearcăne și vânătăi… 

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care poți să le faci pentru tine este să încerci până găsești exact tonul tău de anticearcăn. Găsești aici mai multe despre asta. E un membru de bază în frăția ta a inelului, proprie și personală. 

Când vine vorba de dezumflat… 

De exemplu ochii. Poate ai făcut greșeala să pui prea multă cremă de ochi seara. Sau poate ești pur și simplu obosită. Uite câteva lucruri care nu dau greș și nici nu costă prea mulți bani. 

Pune două lingurițe de metal în frigider. După câteva minute, scoate-le și aplică-le pe ochi. O să vezi diferența. La fel de utile pot fi și două felii subțiri de castravete. Îți vine să râzi când le vezi în filme, reclame la sucuri sau vacanțe tropicale. Funcționează. Există și o cremă de ochi răcoritoare de la The Body Shop. Poți să o încerci. Sau să încerci un tratament regenerator

Dacă ai picioarele umflate, cel mai bun remediu de moment este să te odihnești. Am învățat într-un retreat de yoga că dacă ții picioarele în L pe perete timp de 15 minute se întâmplă minuni. Mai ales dacă faci asta zilnic, înainte de culcare. Trebuie să fie însă 15 minute. Ideal 20. Printre altele, ajută nu doar la circulație și drenaj limfatic (cel mai probabil, de-asta ai picioarele umflate), dar și la echilibrări hormonale. O să dormi mai bine. Întreabă-ți doctorul sau fizioterapeutul înainte, că să fii sigură că ai voie, mai ales dacă ai accidentări la activ.

Când vine vorba de trezit la viață…  

Uite ceva util de știut după o petrecere sau o noapte de nesomn, sau înainte de un eveniment la care vrei să strălucești și pielea ta nu-ți dă concursul. Ai în casă o plantă de aloe? Dacă nu, merită să crești una. Dacă n-ai porniri verzi, caută la supermarket. Uneori găsești frunze mari de aloe pe care le poți păstra în frigider și o săptămână. Stoarce sucul din frunză și aplică-l pe toată fața. Lasă-l zece minute și apoi șterge-l cu un prosop călduț. O să vezi diferența. 

Dacă n-ai aloe la îndemână, poți să înlocuiești asta cu un tratament sau o mască de hidratare și luminozitate. Încearcă o mască 7th Heaven sau Himalaya. Am în casă tot timpul masca Himalaya cu nămol, pentru că știu că mă scoate din încurcătură. E potrivită pentru un ten mixt sau cu tendință grasă. Există însă variante pentru toate tipurile. Alege ce ți se potrivește.  

După, aplică generos serumul tău ca pe o mască și las-o să acționeze 15 minute. Am învățat asta folosind Beauty Flash de la Clarins, primul serum tratament apărut vreodată cu misunea clară de a da strălucire și fermitate pe loc feței. Șterge apoi ușor cu prosopul umed și aplică mai întâi crema ta hidratantă, un primer, dacă folosești, și apoi machiajul.

Când vine vorba de poze perfecte… 

Ai doi prieteni: un primer bun și un burete de machiaj. Nu există primer perfect pentru toată lumea. Dar există primer bun sau foarte bun pentru tine. O să-ți spun adevărul: va trebui să încerci până dai de el. Dar o dată ce-l ai, e ca și cum ți-ai fi angajat un super asistent personal. Cu buretele de machiaj faci restul de treabă. Am mai scris despre el aici. Dacă n-ai acum timp de citit, îți spun ce mi-a spus un make-up artist. Încearcă-l și-o să vezi. Restul îl găsești acolo. 

Spune-mi în ce situație limită ai fost și cum ai rezolvat. Sau ce ți-a trebuit și încă n-ai găsit soluția. Îți răspund cu mare drag. 

Cu drag de tine și frumusețea ta,    

 Zenobia 

Categorie: Ingrijirea fetei, trucuri, ingrijirea corpului

Lasă-ne părerea ta într-un comentariu: