Spre magazin

Stefania Dumitrescu - despre provocarile nevazute ale unei mame cu 3 copii

08.03.2019 15:22 / Autor: Zenobia

#SuperEroinePrintreNoi-Stefania-DumitrescuAcest articol face parte din seria #SuperEroinePrintreNoi. Vezi toate povestile aici.

Esti o femeie inferioara daca alegi sa stai acasa cu copiii? Chiar si cativa ani?  

Uneori, din exterior, jobul de mamica ce sta acasa pare unul extrem de simplu: tot ce trebuie sa faci este sa ai grija de copii si sa mai faci una, alta, prin casa.  

Totusi, noi credem ca toate femeile din Romania (si nu numai) fac lucruri deosebite in viata lor.

Din punctul nostru de vedere, o femeie puternica, o femeie care inspira, nu e neaparat una care apare la TV sau pe copertile unor reviste, ci cea care face tot ce are de făcut, fara sa pară ca e un lucru extraordinar.

Iar daca ar fi sa ne uitam la „fisa postului” unei femei, sunt enorm de multe lucruri pe care le face in fiecare zi, de la ingrijire personala la ingrijirea celor dragi, la a avea grija de casa, la viata profesionala + alte piedici și provocari care apar zi de zi in societate.

Mai jos vei gasi povestea Stefaniei, care ne ofera o mica imagine din culisele unui job full time de mamica, care sunt provocarile ascunse peste care trebuie sa treaca si care sunt cele mai fericite momente (la care probabil nu te-ai asteptat!).

1. Cum arata o zi obisnuita din viata ta?

Ma gasesc intr-o perioada a vietii mele in care zilele sunt pline de rutina ingrijirii unui bebelus.

Dar in acelasi timp ne bucuram de timpul petrecut impreuna. Pregatit mese, plimbari in parc, preluat copiii mai mari de la scoala si gradinita sunt doar o parte din ce am de facut in fiecare zi.

2. Care sunt lucrurile care iti ocupa cel mai mult timp?

Cred ca cel mai mult timp imi ocupa facutul grijilor, cicalitul copiilor, stransul jucariilor, facutul mancarii :) Este un conglomerat.

3. In ce investesti destul de mult timp, dar simti ca nu este apreciat la adevarata valoare de catre societate? De ce?

Adesea simt ca sunt considerata o femeie inferioara pentru ca am ales sa stau acasa cu copiii, de fiecare data cate 2 ani.

Ce nu se vede din exterior este cat de intensiv este trainingul la care este supus un parinte in lungul drum al cresterii si educarii copiilor.

4. Ce te face fericita? Care a fost cel mai fericit moment din viata ta? De ce?

Pentru ca suntem o familie mare, cred ca fericirea fiecarui membru este in legatura cu fericirea tuturor.

Dupa multe angoase legate de multele boli ale copilariei celor 3, cred ca a fi cu totii sanatosi este aproape in capul listei de fericiri :)

Serile pline de joaca si rasete aduc multa incantare, la fel si serile in care iesim in oras ca un tanar cuplu indragostit.

O carte buna, o intalnire la cafea cu o buna prietena, un serial captivant sunt tot atatea motive de fericire.

Cand te casatoresti cu cel pe care il iubesti si apoi aduci pe lume 3 copii e imposibil de ales un singur moment cel mai fericit :)

5. Care crezi ca sunt 3 cele mai dificile aspecte din viata unei femei? De ce?

Cel mai dificil mi se pare sa gasesti un echilibru intre diferitele roluri pe care le ai: sotie, mama, femeie, profesionist.

Si mai ales sa te gasesti sau sa te descoperi pe tine insati atunci cand esti prinsa intre atatea responsabilitati care te solicita.

Categorie: SuperEroinePrintreNoi

Lasă-ne părerea ta într-un comentariu: