Spre magazin

Tina - despre cum jonglezi cu succes intre cariera si familie

18.03.2019 16:07 / Autor: Zenobia

#SuperEroinePrintreNoi-Tina

Acest articol face parte din seria #SuperEroinePrintreNoi. Vezi toate povestile aici.

De multe ori, din exterior, a fi mama full-time pare ceva simplu: trebuie doar sa stai acasa si sa ai grija de copii.

Totusi, noi credem ca femeile sunt niste SuperEroine pe care uneori nu le vedem.

Din punctul nostru de vedere, o femeie puternica, o femeie care inspira, nu e neaparat una care apare la TV sau pe coperțile unor reviste, ci cea care face tot ce are de făcut, fara sa pară ca e un lucru extraordinar.

Iar daca ar fi sa ne uitam la „fisa postului” unei femei, sunt enorm de multe lucruri pe care le face in fiecare zi, de la ingrijire personala la ingrijirea celor dragi, la a avea grija de casa, la viata profesionala + alte piedici și provocari care apar zi de zi in societate.

Intra in scena SupeEroina noastra de astazi, Tina!

1.Cum arata o zi obisnuita din viata ta?

Pentru mine intrebarea "cum arata o zi obisnuita din viata ta" pare o intrebare capcana :)).

Sunt putine lucruri repetitive si pare ca dezordinea este singurul lucru comun. Acum, de exemplu, am vrut sa ma apuc de raspuns la intrebari; sotul vrea sa facem o treaba, care, de altfel, trebuie facuta, iar fiica-mea trebuie sa imi comunice ceva foarte important despre cainele ei.

Cam asa arata o zi obisnuita din viata mea, ma apuc de o treaba, pe care nu o pot duce la bun sfarsit, fara sa fiu intrerupta sau deturnata spre altceva mult mai urgent.

Se inghesuie intr-o zi treburi administrative, treburi legate de casa, dus/adus copii de pe unde trebuie sa mearga, mers la cabinet, discutii cu clientii, asa fel ca atunci cand apuc sa imi spal parul si sa il si aranjez cumva, consider ca am realizat o mare victorie personala !

2. Care sunt lucrurile care iti ocupa cel mai mult timp?

Cel mai mult timp imi ocupa lucrurile marunte, organizatorice, si asta ma enerveaza, mi-ar placea sa dedic mai mult timp cititului, ganditului, scrisului si sportului.

3. In ce investesti destul de mult timp, dar simti ca nu este apreciat la adevarata valoare de catre societate? De ce?

Acum nu stiu care este Instanta Suprema care stabileste adevarata valoare, dar pot sa spun ca simt ca activitatea mea profesionala, psihoterapia, este pe ultimul loc in preocuparile majoritatii oamenilor, dupa casa/masa, lucruri materiale si distractii.

Adun cu usurinta 20 de oameni la o petrecere unde trebuie sa vina cu un cadou si nu adun 10 pentru un seminar gratuit.

Iar asta ma intristeaza, o data ca ma simt o ciudatenie neinteleasa si pe de alta parte ca nu ma simt cu adevarat implinita decat atunci cand fac asta, psihoterapie sau activitati conexe.

4. Ce te face fericită? Care a fost cel mai fericit moment din viața ta? De ce?

Cu adevarat fericita sunt cand sunt cu oameni cu care rezonez, cu care impartasesc aceleasi viziuni, fie ca sunt prieteni, fie ca sunt clienti.

Imi place si relaxarea, sa stau la un pahar de limonada intr-un parc, pe malul unui lac, intr-o zi calduta de primavara, sau sa merg la piscina si masaj, dar asta doar din cand in cand.

In mod regulat, prefer munca mea.

Nu as putea alege "cea mai fericita zi din viata mea", in primul rand pentru ca am doi copii, care nu sunt gemeni.

Apoi a mai fost si ziua cand am terminat scoala de psihoterapie cu scor maxim si cu "Bravo!" , ceea ce a insemnat o validare a faptului ca si sunt in stare sa fac ceea ce imi place.

5. Care crezi ca sunt 3 cele mai dificile aspecte din viața unei femei? De ce?

Cred ca cel mai dificil pentru o femeie este sa fie de toate, sa imbine cu gratie toate rolurile pe care si le asuma.

Cum sa fii mama full time si sa mai gasesti timp si pentru tine, sa te aranjezi, sa gandesti, sa fii partenera?

Dar sa mai adaugi si un serviciu de 8 ore sau poate "o cariera"?

Admir o prietena care a decis ca nu poate avea copii, ca vrea sa isi traiasca viata la maximum alaturi doar de sotul ei. Ea si-a dat seama ca nu le poate face pe toate si a ales ce e mai important pentru ea.

Admir, de asemenea, si femeile de cariera care aleg sa renunte la serviciu dupa ce au copii si fac asta cu seninatate, intelegand ca "realitatea din teren" si standardele sociale sunt doua lucruri diferite.

Categorie: SuperEroinePrintreNoi

Lasă-ne părerea ta într-un comentariu: