Spre magazin

Ce iau la mine? Trusa de îngrijire pentru vacanța de o săptămână

11.07.2019 14:10 / Autor: Zenobia

kit-de-calatorie

Ai stare de briză? Sau cărări în picioare. Ai zvâc de drum. De nestat la computer. Și e tare bine că e așa.

Recunosc, una din plăcerile vacanței e împachetatul trusei de îngrijire. Pentru că vine cu două satisfacții dintr-o lovitură: timp pentru mine și ce-mi face bine și, desigur, o joacă de-a minimalismul.

Oriunde te-ai duce, vrei să arăți proaspătă și radiind de încredere. Și nimic nu ajută mai mult decât o privire în oglindă care-ți confirmă că pielea ta e fericită și luminoasă.

După atât de multe încercări și combinații, uite ce iau eu mereu cu mine.

1. Înainte de toate, înainte de orice…

Un produs de curățare pentru seară. Mai ales dacă te machiezi, alege unul mai uleios (foarte bun pentru ten uscat sau mixt; dacă ai ten gras cu tendința acneică, alege ceva fără ulei. E important să scrie exact așa pe cutie sau sticlă: oil-free).

2. Opțional, pe locul doi…

Poți să foloseșți același produs și dimineață, sau, dacă vrei să-i faci loc în geantă, ia o apă micelară la tine. O să-ți fie de ajutor dacă foloseșți mascara. Sigur ți-am spus până acum de secretul pe care l-am învățat de la un model britanic celebru pentru demachiat mascara. Foarte pe scurt, nu vrei să freci ochii cu dischetă de bumbac. Te iriți și în timp faci riduri. Încearcă să o umezesti bine cu apă micelara, aplici niște secunde bune peste ochii machiați și ștergi o singură dată. Pam-pam!

3. Un ser sau tratament

Mai ales dacă ai sărbătorit deja 30 de ani. (Caz în care, felicitări! Știi deja multe despre tine: ce îți doreșți, ce contează, ce îți aduce un moment de bucurie sau plăcere. Ca de exemplu vacanța în care tocmai pleci.) Dacă iei cu tine doar unul, ia-l pe cel pe care te bazezi orice-ar fi. Advanced Night Repair de la Estee Lauder e un astfel de serum. Vichy Mineral 89 e o altă opțiune foarte bună. Sau orice foloseșți deja și ai încredere. Adesea, când plec iau eșantioane și încerc ceva nou. Sigur ai primit cadou produse de încercat și stau pe raft în baie. Da-le o șansă. Trăiască bagajele ușoare!

4. Crema de zi cu SPF

Mai ales dacă mergi la mare, dar nu numai.  De fapt, nu contează unde mergi, ia cu tine SPF. Măcar 30, ideal 50. Pentru făță, e cel mai simplu să fie inclus în crema ta hidratantă de zi. Dacă ai o singură crema pe care o iubești și pentru zi, și pentru noapte, ia-o și adaugă și produs separat de protecție solară.

5. Crema sau uleiul de noapte

Ceva care să refacă pielea, mai ales dacă peste zi ai stat la soare. Dacă îți plac produsele cu retinol, poate poți lua o pauză cât ești la mare. Orice tratament cu retinol te face mai sensibilă. Crema ta cu acid hialuronic sau cu colagen e un companion de nădejde.

6. Crema de ochi

Se poate și fără, dar dacă ai loc, merită. Pentru că vrei o privire deschisă, odihnită. Mai ales dacă ai început un tratament a la longue cu o cremă de ochi, nu-ntrerupe.

7. Pentru situații de urgență

Ai ten cu predispoziție la acnee? Ia o cremă corectoare pentru coșuri. Ceva despre care știi că te scoate din încurcătură. Effaclar de la la Roche Posay, de exemplu, e foarte eficient.

Și pentru orice iritație, înțepătură, vânătaie sau doar piele uscată, fă loc pentru o mini-cremă de gălbenele. Te scoate din multe încurcături la drum lung.

8. Deliciu pentru corp

Ai un ulei sau o loțiune de corp care îți place? Ia-le la tine. Acasă n-ai timp niciodată să te dai, știu, dar când ești departe de toate lucrurile pe care le ai de făcut în fiecare zi, s-ar putea să găsești cinci minute să-ți masezi, de exemplu, picioarele. Sau să-ți inviți partenerul să-și arate recunoștința pentru că îi însorești zilele.

Bonus! Ia o mască. Mai ales dacă ai o petrecere la care vrei să arăți de milioane.

Și desigur…

Gel de duș, deodorant și alte produse fără de care nu pleci de acasă.

Aici tare sunt curioasă să știu care sunt alegerile tale. Ce iei la tine?

Și gata.

Mai zic doar atât înainte să ascult tot ce-mi spui: tare îmi plac miniaturile. Sticluțe mici de apă micelara, cutiuțe de cremă, tuburi mici de pastă de dinți. Seamănă cu o joacă de-a păpușile. Când nu le găsesc direct de la producător, mă joc de-a micul chimist: pun din ambalaje mari în cutiile mele mici.

Ție ce-ți place?

Cu drag de tine și frumusețea ta,
Zenobia

Categorie: trucuri

Lasă-ne părerea ta într-un comentariu: